Te midden de velden, een rijke historie

Het Frontierenhof bevindt zich in de hoppestreek van de Westhoek. De geknipte omgeving voor een mooie wandeling of fietsroute. Ook wie geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis vindt zijn ding door de aanwezigheid van de vele musea, oorlogsmonumenten en evenementen.

Op deze pagina vindt u alvast een voorsmaakje, maar vraag ons zeker naar meer info bij uw verblijf. In de vakantiewoning zijn ook kaarten en brochures ter beschikking. 

ZICHT BIJ BAR BERNARD
WANDELEN DOOR DE HOPPEVELDEN
FIETSEN MET DE GANSE FAMILIE

Poperinge…
stad vol goesting

Een plek waar het altijd al goed leven was. Zelfs de oorlogsjaren werden hier iets makkelijker verteerd. Niet dat de sites, die er aan herinneren daarom minder diep in het hart snijden. Maar de joie de vivre van de Franse buren is aanstekelijk. In Poperinge is het leven als god naast Frankrijk. De vele hopvelden, lokale karakterbieren, authentieke volkscafés en gastronomische verwennerijen maken van Poperinge een plek waar je altijd naar terugkeert.

De vredesstad Ieper

In Ieper is voor elk wat wils te ontdekken: liefhebbers van musea, fervente wandelaars of sportieve fietsers…

Ieper is sinds de middeleeuwen een belangrijke historische stad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad volledig vernield en kort na de oorlog bouwden de Ieperlingen hun stad opnieuw op!

Enkele dagen Ieper en de Westhoek is altijd een goed idee voor elk gezelschap: solo ontdekker, koppel, gezin, familie of groep.

Kom tot rust in de natuur

Wie Poperinge binnenrijdt, ziet ze al snel staan, de hoge palen kenmerkend voor de hopteelt. De vele hopvelden vormen het landschap in deze hoppestreek, met maar liefst 156 ha verdeeld over 17 Poperingse hoptelers.

Heuvelland is ook dicht bij het Frontierenhof. De streek biedt een mix van WOI sites en oorlogsmonumenten in een ongerepte natuur. Heuvelland staat ook bekend als wijnstreek. Laat je verrassen door een wijnproeverij in een kleine wijngaard, terwijl u bovendien geniet van de prachtige uitzichten over de velden die eens oorlogsgebied waren.